Serpantin Rezistans

Serpantin Rezistans

Serpantinli Rezistans

Kare Serpantin Rezistans

Kare Serpantin Rezistans

Rekorlu Serpantin Rezistans

Serpantinli Rezistanslar

Serpantin Rezistanslar

Serpantinli Boru Rezistans

Hava Perdesi Rezistansları

Serpantinli Rezistans

Serpantin Rezistanslar

Serpantin Rezistans

Serpantin Rezistans

Serpantinli Rezistansli

Serpantinli Rezistans

Serpantinli Rezistans

Serpantinli Rezistans Genel Özellikleri

Serpantinli rezistans, genel olarak hava sirkülâsyonu yapılarak ısı transferlerini sağlamaktadır. Serpantinli rezistansların ısıtıcı elementleri genel olarak Cr-Ni borularından üretilmektedir. Ayrıca serpantinli ısıtıcılarda bakır ve DKP borularla da üretim yapılmaktadır. Montaj kolaylığını arttırmak amacı ile genel olarak ısıtıcıların başlarına rakor eklenmektedir. Bu sayede daha kolay ve hızlı bir şekilde serpantini rezistans montajı gerçekleştirilmektedir. Isıtıcının yüzeyinde oluşan ısıyı kendi üzerine topladıktan sonra toplamış olduğu ısıyı istenilen bölgeye veya alana aktarmak için ısıtıcının üzerinde CR-NO ve DKP olarak yaprak veya sarmal olarak tasarlanmaktadır.

Serpantin rezidansların boru çapları 6,5mm -20 mm arasında istenilen seviyeye göre değişkenlik göstermektedir. Boru çapları ile doğru orantılı olarak serpantin çapları 20 mm - 50 mm arasında değişiklik gösterebilmektedir. Serpantin tipi rezistansların besleme gerilimleri 24 v ile 500 v DC arasında üretilmektedir. Boru ve serpantin malzemeleri kullanılacağı yere göre özel olarak belirlenmelidir. Firmamız Aymet Makine ve Rezistans Sanayi yılların vermiş olduğu bilgi birikimi ve tecrübe ile siz değerli müşterilerimizin özel istek ve taleplerini de karşılamaktadır. Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak istenmesi halinde ihtiyaç duyulan boyut ve ebatlarda çelik bakır veya Cr-Ni borular kullanılarak serpantinli rezistans üretimi de yapılabilmektedir.

Özellikle günümüzde enerji maliyetlerinin bir hayli yüksek olması pek çok firmayı enerji tasarrufu yapmaya yönlendirmektedir. İşte tam da bu noktada enerji tasarruflu olmaları ve montaj kolaylığı sağlamasından dolayı serpantinli rezistanslar da birçok işletmenin başlıca tercihleri arasında yer almaktadır. Bu sayede işletmeler hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de hızlı ve kolay kurulumu sayesinde anında verim almaya başlamaktadır. Serpantin rezistanslar sekiz temel parçadan oluşmaktadır. Serpantin rezistans teknik olarak bükülmüş veya kıvrık borular ile ısı akışını yaygınlaştırmak amacı ile kullanılan bir ısıtıcı ekipmandır. Günümüzde pek çok sektörün başlıca tercihleri arasında yer alan serpantin rezistanslar, pek çok alanda kullanılmaktadırlar. Bu alanlar genel olarak sanayi fırını, tünel fırınları, boya kurutma fırınları, fikse makinaları, hava perdeleri, sarartma odaları, klima santralleri, tekstil makineleri gibi alanlarda tercih edilen ısıtma sistemleridir.
 
 

Serpantinli Rezistanslar


Yalıtım Malzemesi : 800- 1000 oC Mikanit

Volt : 12-440

Wcm² (max) : 8

W.Tolerans : ±%10

Max. Yüzey Isısı : 750ºC

Ømm Tolerans : -0,02 / -0,06

Dış Muhafaza : Paslanmaz ve Pirinç

Rezistans Teli : NiCr 8020

Serpantin Rezistans


Önerilen Max : W/cm

Durgun Su : 10

Hareketli Su : 20

Durgun Hava : 5

Yağ : 2,5

Parafin : 2,7

Asfalt : 1,5

Asitler : 3