Quartz Infrared Rezistans
İlk olarak kromdan yapılan ve daha sonrasında nikel ile karıştırılarak elde edilen bu rezistans, günümüzde nikrom olarak tercih edilmeye devam etmektedir. Bakır ya da çeliğe göre performans açısından daha iyi sonuç elde eden nikrom kullanılmaya devam etmektedir.
Yüksek ısılara maruz kalan telin yanmasını ya da hasar almasını engellemek amacıyla koruyucu kromoksit tabakası oluşturulmaktadır. Böylelikle ısı ve ışık iletiminin sağlanmasına rezistans tellerinin parlamasına neden olmaktadır. Buradan da anlaşıldığı üzere rezistans çeşitleri ile infrared ısıtıcı verimliliği doğrudan birbiriyle ilişkilendirilir.
İnfrared rezistansta quartz izolasyon malzemenin kullanılması ile birlikte istenilen ısınma derecesine en iyi şekilde ulaşması sağlanmaktadır. İnfrared ışınım sayesinde quartz lamba, quartz tüp veya metal çubuk gibi sıcak kaynakta moleküllerin titreşimi ya da dönüşümü sonucunda oluşan elektromanyetiktir.
Maksimum 900 dereceye kadar çıkabilen quartz infrared rezistans hızlı ısınmanın yanı sıra güvenlik açısından da oldukça fazla tercih edilmektedir. Genellikle kullanım alanı olarak ev sobaları ön plana çıkarken bunun yanı sıra kesintisiz hareketi olan sistemlerde de etkin bir kullanım sağlamaktadır.
Quartz infrared rezistans modelleri seramik rezistanslara oranla daha çok tercih edilip daha çok verim göstermektedir. Bu rezistans uzun kullanım ömrü sunarken hasar ya da arızalanma durumunda kolay tamir edilme imkanı da sağlamaktadır.
Infrared rezistans
İnfrared rezistans, kızılötesi ışınım teknolojisine göre uyarlanmış olup yüksek kalite ve standartlarda direnç elemanları olarak oldukça önemli bir yerleri bulunmaktadır. Buna örnek olarak enerjinin kontrollü iletimi gibi doğru seçilmiş rezistans modelleri ile yapılmalıdır. Yapacağınız doğru bir işlem sayesinde infrared teknolojisinden maksimum seviyede faydalanabilirsiniz.
Seramik rezistanslara oranla daha verimli ve dayanıklı olan bu rezistanslar pek çok plastik malzeme ve diğer materyaller arasındaki dalga boyunu en iyi şekilde adsorbe etmektedir. Bu özelliği onu hem en iyi hem de en popüler infrared kaynağı yapmaktadır.
Kullanım alanları oldukça yaygın olan internet rezistanslar endüstriyel alanından tutun mühendislik uygulamalarına kadar oldukça yaygın bir kullanım ağına sahiptir. Bunlara kısaca örnek vermek gerekirse paketleme endüstrisi, baskı kurutma, boya kürleme, baskı ön ısıtma, termoform tavaları ve boya kurutma işlemlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Dış ortam ısıtmalarında ve infrared saunalarda da tercih edilen bir rezistans çeşididir.
Halojen rezistans
Halojen rezistans olarak kullanılan küçük kapasiteli ve daha az enerji harcayarak kullanılan bir ısıtma biçimidir. Genellikle kısa dalga ısıtıcı olarak isimlendirilen ve ışınım ile etme kabiliyetleri son derece yüksek olan rezistans çeşitlerindendir. Halojen rezistans dış ısıtma gerektiren mekanlarda ya da spot ısıtma ihtiyacının hissedildiği mekanlarda kullanılmaktadır.
%100 sızdırmaz yapıya sahip olan ve kısa sürede ısınma özelliği ile harcanan enerjinin büyük bir kısmını ışınım seviyelerine dönüştürür. Uzun ömürlü olan halojen rezistanslar açılıp kapatılma durumlarında kullanım ya da ömürlerini herhangi bir şekilde etkilemez. İçerisinde bulunan reflektörler sayesinde kolay bir şekilde odaklanarak ısıtma işlemini gerçekleştirir. Ayrıca dayanıklılığı sayesinde yüksek ısılara karşısında da etkili bir direnç göstermektedir.
Halojen rezistanslar daha küçük yapıda olmaları sayesinde kolay kurulum özelliği taşırken kalitelerinden herhangi bir eksiklik göstermemektedir. Bu sayede en çok tercih edilen küçük yapıdaki rezistanslardan biri olurken, kalitesinden ödün vermeden hizmetine devam etmektedir.
Verdiği kaliteli hizmeti ile beraber uygun fiyatıyla da tercih haline gelen bu rezistans kullanım alanına ve nedenine göre çeşitlilik gösterirken özel boy ve üretimlerinde de imkan tanımaktadır. Kullanıcıya kaliteli ürünü çeşitlilikte sağlarken fiyatta da bu çeşitlilik ön plana çıkmaktadır.